Gratis

Vild mad (udskoling)

Beskrivelse

Eleverne indsamler urter, nødder og frugter fra naturen og bruger ingredienserne til at lave små retter, som typisk tilberedes på bål eller trangia. Forløbet kan kombineres med at dissekere dyr (f.eks. fisk eller fasaner). Undervejs arbejder eleverne med kendetegn for spiselige urter, regler for sankning, bæredygtighed og andre temaer, der måtte ønskes. Velegnet til valghold.
Vær obs på, at forløbet kan laves med udgangspunkt i skovens eller havets råvarer.
Der må påregnes udgifter til råvarer samt evt. transport til velegnet sankested.

Forberedelse

Det vil være oplagt at arbejde med bæredygtighed i madlavningen, herunder lokale råvarer.

I kan lave beregninger af et måltids CO2-udledning vha. https://denstoreklimadatabase.dk/ I kan også bruge CO2-pyramiden - se fil under Undervisningsmaterialer.

Efterbehandling

I kan koble forløbet med et længere forløb om måltidskultur.

Formål

Styrker især kompetencer inden for kompetenceområderne Mad og sundhed samt Fødevarebevidsthed i faget madkundskab.

Undervisningsmateriale