Grundskole
Gratis

Vild mad (indskoling og mellemtrin)

Billede

Beskrivelse

Eleverne indsamler enkle og genkendelige urter og tilbereder dem til simple smagsprøver – måske smør, ost, te eller omelet. Undervejs har vi fokus på spiselige og giftige urter, på hygiejne og på aktiv deltagelse i tilberedningen af maden. Der kan inddrages bål, trangia og rygeovn efter behov.

Forløbet kan kombineres med at dissekere dyr (fx fisk eller fasaner) eller med at sanke urter (bedst fra april). Der må påregnes udgifter til råvarer.

Efterbehandling

Det er oplagt at arbejde med bæredygtige fødevarer og lokal produktion. De ældste elever kan arbejde med fødevarers CO2-udledning. Brug f.eks. https://denstoreklimadatabase.dk/

 

Formål

Eleverne får praktisk erfaring med råvarer og tilberedning. De får også kendskab til almindelige, danske urter og opmærksomhed på, hvordan man sanker bæredygtigt, sikkert og hygiejnisk.



 

Praktisk information

Forløbstype
Forløb med formidler
Målgruppe
1. klasse
2. klasse
3. klasse
4. klasse
5. klasse
6. klasse
Børn og unge med særlige behov
Fag
Madkundskab
Natur/teknologi
Pris
Gratis
Periode
Hele året
Skjul detaljer

Der må påregnes udgifter til råvarer.



 

Forløbet egner sig til afvikling i april-oktober.

Varighed
Skjul detaljer

Varighed afhænger af, hvordan forløbet sættes sammen. Dette aftales mellem lærer og naturvejleder.

Emneområde
Natur, friluftsliv og udeskole
Tværfaglige tilbud
Verdensmål
SDG
SDG