Plastik fantastik - light
Beskrivelse
Undervisningsforløbet ”Plastik fantastik - light” handler om, hvordan plast er blevet en nærmest uundværlig komponent i vores hverdagsliv og nu indgår i så godt som alle de produkter, vi omgiver os med.
I denne introduktion til emnet plast, tages udgangspunkt i hvor utroligt mange af elevernes hverdagsting, der indeholder plast og hvor forskelligt plast kan være. I et lille tankeeksperiment forestiller eleverne sig, hvordan en plastikløs verden ville være. Næsten umulig at forestille sig!?
Men der er også en bagside af plastikmedaljen. Nemlig den at plasten er svært nedbrydelig og ofte havner i naturen, hvor den kan ligge i hundredevis af år! Det betyder bl.a., at vi har fem store plastsupper rundt i de største verdenshave – og at plastsupperne tilsammen dækker et areal på størrelse med Afrika.
Med denne pointe i baghovedet går eleverne på opdagelse i udstillingerne ”Et hav af plastik” og "Genbrugsbyen" for at løse opgaver og finde viden om årsager, konsekvenser og løsninger på plastudfordringerne.
Forløbet er gratis for institutioner og skolegrupper fra Vejle Kommune.
Aktiviteter
Forløbet består af:
- Intro v. Økolariets underviser
- Opgavesæt i udstilling
Forberedelse
Vi forventer...
Økolariet forventer, at lærere og undervisere, der ledsager en klasse/gruppe, deltager aktivt under opholdet og tager ansvaret for klassens/gruppens færdsel og adfærd under besøget.
Efterbehandling
Undervisningsforløbet i Økolariet kan stå alene, men vi anbefaler, at det tænkes ind i et længerevarende emneforløb om bæredygtighed, produktion, naturgrundlag og menneskers forvaltning af naturen lokalt og globalt bl.a. i forbindelse med emner som affald og vand.
Formål
Efter besøget har eleverne viden om…
- Stoffers og materialers egenskaber og kredsløb
- Produktioners afhængighed og påvirkning af naturgrundlaget
- Enkle principper for bæredygtighed
- Interessemodsætninger i menneskers forvaltning af naturen lokalt og globalt
Praktisk information
Se flere detaljer
Gratis for institutioner og skolegrupper fra Vejle Kommune
Dette forløb kan gennemføres med to klasser ad gangen (max. 60 elever).