Gratis

Det store løb - fortælling, leg og cykling

Det store løb

Beskrivelse

På en gård langt ude på landet, ja for så langt ude var det, boede to bamser. De var mere end 100 år gamle og opkaldt efter to gamle cykelryttere, Fru Susanne Lindberg og Hr. Thorvald Ellegaard. Fru Lindberg satte verdensrekord i 1897 i at køre hele 1.000 km. Og Hr. Ellegaard blev verdensmester i sprint i 1901 og blev faktisk verdensmester hele seks gange.

Det store løb er et forløb og en historie udviklet udviklet af Jacob Knudsen, sammen med børn og pædagoger fra Grangård, Jelling Børnegård og Mariehønen, samt med illustration af Michael Eriksen.

Forløbet er bygget op om en højtlæsningshistorie og to sange om Bamserne Fru Lindberg og Hr. Ellegaard, der drømmer om at komme med i "Det store Løb" igen. For at kunne det skal de lave en cykkelhold og så ellers nå hele vejen til Paris og Champs-Élysées.

Historien læses op for børnene og ved hvert kapitel er der forslag til supplerende aktiviteter, eksempelvis at cykling, undersøge cyklens del, spiller musik med cykellyde, tegner, finder på egne historier, osv. Aktiviteterne sættes sammen som man har lyst, tid og mulighed for.

Forløb og aktiviteter afvikles som udgangspunkt af jer selv, men det er muligt at kontakte Jacob Knudsen for input, sparring og eventuelle besøg inden for rammerne af "Digitalt, det er for børn" og "LegeKunst".

Historien kan downloades her som e-bog, hvori aktiviteterne er beskrevet i kort form

Bogen er ligeledes indlæst af Jacob Knudsen og kan lyttes til som podcast via jeres sædvanlige podcastkanaler. Søg på "Det store Løb".

 

Aktiviteter

I forløbet lytter man til historien og prøver aktiviteter som at cykle, undersøge cyklens del, spiller musik med cykellyde, tegner, finder på egne historier og andet. 

Aktiviteterne udvælges og tilpasses den enkelte institutions muligheder og interesser.

Formål

Formålet med forløbet er at lege med cykling på en anderledes måde. Det sigter på at blande cykling med kreative aktiviteter som tegning, Sang og musik og ikke mindst historiefortælling.

 

Inspirationsmateriale

Det store løb kan downloades som e-bog her.

Ønsker I at høre det store løb som lydbog, kan den lyttes til her.

Eller hentes som podcast der hvor I plejer at lytte til podcasts (Apple Podcast, Google Podcast, Spotify, etc). Søg på "Det store løb"

Hent aktivitetsark til Det store Løb her.

Lyt til Det store løb sangen her.

Vil I gerne synge med på Det stor løb sangen kan I lytte til en instrumentalversion her.

Lyt til Godnatsang til Fru Lindberg og Hr. Ellegaard her.

Vil I gerne synge med på Godnatsang til Fru Lindberg og Hr. Ellegaard kan I lytte til en instrumentalversion her.

Tilmelding

Ønskes input og sparring til forløb, kontakt Jacob Knudsen

Ønskes besøg, kontakt Jacob Knudsen for hvilke muligheder der er. Besøg er primært muligt inden for rammerne af "Digitalt det er for børn" og "LegeKunst"

Tilmelding
Tlf.nr. 23443258