Introduktion til kost og klima
Beskrivelse
Hvad har min mad med klimaforandringer og biodiversitet at gøre? Det får du svar på i denne introduktion, der forklarer sammenhængen mellem den mad vi spiser og globale udfordringer som klimaforandringer og tab af biodiversitet.
Vores kost er skyld i store udledninger af drivhusgasser, og madens rejse fra jord til bord bruger rigtig mange af jordens ressourcer. Kosten er én af de ting, vi selv har stor indflydelse på, og derfor kan vi selv være med til at gøre en indsats og spise mere bæredygtigt og minimere madspild. Det kræver viden at ændre sine vaner, og det giver denne introduktion.
Introduktionen fungerer også som en optakt til udstillingen KOSTbar KLODE. Her går gæsterne direkte ind i hjernen på den unge kvinde Ida og hører alle hendes tanker og overvejelser omkring kost og klima, og hvordan hun og alle andre kan gøre en forskel og spise mere klimavenligt og bæredygtigt.
Efter introduktionen går I på egen hånd rundt i Økolariets udstillinger.
Forløbet er gratis for institutioner og skolegrupper fra Vejle Kommune.
Aktiviteter
Forløbet består af:
- Intro v. Økolariets underviser
- Besøg i udstillingerne på egen hånd
Forberedelse
Vi anbefaler, hvis I ankommer som uddannelsesinstitution, at I, lærere, har formuleret nogle fokuspunkter, som deltagerne kan bruge under besøget i udstillingerne.
Vi forventer...
Økolariet forventer, at lærere og undervisere, der ledsager en klasse/gruppe, deltager aktivt under opholdet og tager ansvaret for klassens/gruppens færdsel og adfærd under besøget.
Formål
Efter besøget har eleverne viden om…
- Sammenhængen mellem vores kost og globale udfordringer som klimaforandringer og tab af biodiversitet, herunder hvordan fødevareproduktion bidrager til drivhusgasudledninger
- Ressourceforbrug i fødevareproduktion, hvordan madens rejse fra jord til bord bruger jordens ressourcer
- Hvordan vi kan implementere bæredygtige kostvaner samt foreslå konkrete handlinger, til at spise mere bæredygtigt og minimere madspild, samt forstå vigtigheden af at ændre vaner for at reducere deres miljøpåvirkning
Praktisk information
Se flere detaljer
Gratis for institutioner og skolegrupper fra Vejle Kommune
Økolariets introduktion om kost og klima kan gennemføres for op til to grupper á 30 personer (dvs. max. 60 personer) ad gangen.